ПОТАПЦІ — ТЛУМАЧЕННЯ

ПОТА́ПЦІ

Підсушений невеличкими шматочками хліб, який їдять з гарячою рибною юшкою, молоком, водою тощо. Приклади
  • Лигай потапці, впустивши в юшку. (Номис)
  • – А я у молочко потапців нароблю! – Сказала Хівря тут. (Л. Боровиковський)
  • – Потапці, щоб ви знали, це хліб з водою, та сіллю, та цибулиною всуміш, а сковородинка – смажений на сковороді ячмінь. (М. Чабанівський)
Змащені жиром і підсмажені скибочки хліба; грінки. Приклади
  • На закуску подають також потапці – підсмажений хліб з помідорами, сиром, салом та ін. (з наук.-попул. літ.)
Тлумачний словник української мови в 11-ти томах
Коментарі
Щоб додати коментар, увійдіть.